Al contingut principal

Detall notícia

 • Presentació activitats de la Setmana Europea de l'Esport

19 de setembre 2017 Esports

Sant Cugat se suma a la Setmana Europea de l’Esport per promoure l’activitat física i els hàbits saludables

Equipaments municipals, entitats i escoles accepten el repte #beactive per promoure l’activitat física i els hàbits de vida saludable.


Del 23 al 30 de setembre se celebra la Setmana Europea de l’Esport, una iniciativa que té l’objectiu de promocionar les activitats esportives per a tothom amb l’ànim de promocionar la vida activa entre la població. Està promoguda per la Unió Europea i té el suport del CSD i de la Secretaria General de l’Esport. A Sant Cugat es programen una desena d’activitats adreçades a tot tipus de públics, des de les escoles de primària als els adults i gent activa que practica activitat als parcs.

El regidor d’Esports, Eloi Rovira, ha presentat aquest matí aquestes activitats acompanyat per Joan Toll, coordinador del Seminari de Mestres d'Educació Física de Sant Cugat, i Rafa Robledo, president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat.

El tret de sortida el donaran tres inauguracions dels nous equipaments que aquest estiu s’han instal·lat a les Planes, Turó de Can Mates i Mira-sol. A continuació de les diferents inauguracions, hi haurà la primera de les dinamitzacions que durant un temps es faran en cadascun d’aquests espais en els següents horaris: 

 • Les Planes (carrer del Molí de les Planes): cada dijous de 19 a 20 h
 • Turó de Can Mates (carrer Prat de la Riba/Josep Irla): cada dimarts de 19 a 20 h
 • Espai de joves de Mira-sol (camí de Sant Cugat al Papiol/carrer Tarragona): cada dimecres de 19 a 20 h

A banda, hi ha els de Sant Francesc, que es dinamitzaran dilluns de 19 a 20 h i dimecres d’11 a 12 (a partir de la seva festa major).

De la seva banda, el centre municipal Eurofitness ha programat dues activitats:

 • Passaport a la Setmana Europea! – on els socis que vagin a totes les instal·lacions del centre podran segellar un passaport que els permetrà obtenir un obsequi.
 • Invitacions per a què tothom que ho desitgi entri al centre aquella setmana (es publicaran a la premsa local)

L’OMET organitzarà dues màster class obertes a la població al PAV 3:

 • Dimecres 27, amb una trobada de ritmes llatins d’11 a 12.15 h
 • Divendres 29, amb una trobada de gimnàstica de manteniment 10.30 a 11.45 h, més adreçada a gent gran.

Les escoles també són molt importants i, en aquest sentit, cal destacar la implicació del Seminari de mestres d’educació física de Sant Cugat, que organitzaran El marcador col·lectiu, una iniciativa que els nens i nenes podran fer a l’hora del pati a les seves escoles i que consistirà en comptar el número de cistelles que siguin capaços de fer a cada escola per sumar-les a nivell de Sant Cugat. Tindran tota la setmana per aconseguir-ho. Aquesta activitat s’inclourà dins l’any de Sant Cugat, Ciutat del Bàsquet Català 2017.

El Seminari i l’Ajuntament coorganitzen els Jocs Cooperatius Familiars, una gran gimcana on es podran fer nombrosos jocs amb família i de manera gratuïta amb el nexe comú de la necessitat de participació de tothom per superar els reptes plantejats. Es faran el dissabte 30 de setembre en 4 places del centre (Plaça de la Vila, Barcelona, d’Octavià i Can Vernet) i, per participar, la gent haurà de recollir una butlleta al punt d’informació de la Plaça de la Vila i completar tot el recorregut. Es finalitzarà amb el Repte col·lectiu, a les 12h a la plaça de la Vila.

Finalment, també comptem amb la col·laboració dels clubs de la ciutat.

 • Club Rugbi Sant Cugat, que faran el seu torneig de veterans de rugbi, dissabte 30 al matí
 • Club Handbol Valldoreix, amb el seu torneig internacional dissabte 23 i diumenge 24 a Valldoreix
 • La Coordinadora d’entitats esportives prepara un gran acte el dissabte 30 a la tarda.

Podeu seguir l’activitat esportiva de la Setmana Europea de l’Esport amb els hashtags #beactive i #esportcat.

 

Top