Al contingut principal

Detall notícia

  • Presentació de la prova pilot de transport públic a demanda al barri de Can Barata

13 de juliol 2017 Mobilitat

L’Ajuntament engega una prova pilot de transport públic a demanda i gratuït al barri de Can Barata

Connectarà amb l’estació de FGC de Volpelleres i el CAP del Turó de Can Mates i es podrà sol·licitar per telèfon o a través d’una APP.


L’Ajuntament posa en marxa a partir de la setmana vinent una prova pilot de transport públic a demanda al barri de Can Barata. L’objectiu és atendre les necessitats específiques d’aquest barri –separat de la trama urbana del nucli de Sant Cugat i on hi viuen uns 300 habitants- i fer un pas més en l’aposta per potenciar l’ús del transport públic.

La presentació d’aquest nou servei ha comptat amb la presència de la tinent d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira; la responsable d’estratègia, comunicació interna i corporativa de Moventia, Sílvia Martí; i del representant de l’empresa Shotl, Osvald Martret.

“El nostre objectiu”, ha remarcat Paraira, “és facilitar el dia a dia dels veïns i les veïnes de can Barata. Esperem que aquesta prova sigui tot un èxit i útil per a les necessitats dels ciutadans que viuen en aquest barri”. La tinent d’alcalde de Mobilitat també ha remarcat que “amb aquesta prova pilot fem un canvi de filosofia. No posem en marxa una línia que vagi donant voltes constantment, gastant benzina i contaminant, sinó que ajustem el servei a les necessitats reals dels veïns”. Finalment, Paraira també ha apuntat que aquesta prova es podria posar en marxa en altres zones del municipi. 

Actualment aquesta zona compta amb un servei d’autobús interurbà que connecta el barri amb l’estació de FGC de Sant Quirze. Aquesta línia, que depèn de la Generalitat de Catalunya, reduirà la seva freqüència de pas a partir de setembre degut al seu poc ús.

Prova pilot a juliol i setembre

Aquesta situació, sumada a la voluntat de l’Ajuntament d’oferir al veïnat de Can Barata un transport públic que els connecti amb alguns dels principals serveis municipals, han donat lloc a aquesta prova pilot de transport a demanda que es farà del 17 al 28 de juliol i del 4 al 15 de setembre, un cop s’hagin acabat les vacances.

El servei consistirà en un vehicle de set places que connectarà el barri amb l’estació de FGC Volpelleres i el CAP de Can Mates. En total, el recorregut tindrà 8 parades on es recollirà els usuaris que demanin el servei. Sis d’aquestes parades coincideixen amb les que ja té l’actual línia de bus del barri.

El servei funcionarà de les 7 a les 21 h i els veïns el podran sol·licitar sense antelació, per telèfon o a través de l’App Shotl (que permet conèixer al moment en quin punt de la ruta està ubicat el vehicle). L’usuari només haurà de concretar la parada de recollida i de destí que vol. S’estima que el temps màxim d’espera serà d’uns 30 minuts,

La prova pilot, inclosos el servei d’atenció telefònica i l’APP, anirà a càrrec de l’empresa Sarbus, del grup Moventis, que és l’operador del servei de transport urbà de Sant Cugat. A més, es compta amb la col·laboració de Shotl i SEAT. El primer és una startup de Sant Cugat, la qual aporta la tecnologia que permet fer la sol·licitud de servei via app i la definició de rutes en temps real. Per la seva part SEAT posa a disposició el vehicle.

L’objectiu de l’Ajuntament és, un cop finalitzada aquesta experiència pilot, valorar les dades per poder concretar definitivament les característiques del servei.

Aposta continuada pel transport urbà

El projecte evidencia, un cop més, la voluntat d’aplicar les noves tecnologies per facilitar i potenciar l’ús dels transport públic. Darrerament, per exemple, l’Ajuntament ha millorat l’APP StQbus (que indica a temps real l’horari de pas dels autobusos a totes les línies de la ciutat) i ha posat en marxa projectes de millora com la possibilitat de recarregar els títols de transport urbà per Internet o el projecte de la targeta sense contacte per als títols propis.

Top